Iedereen heeft wel eens van de Bitcoin gehoord. Deze digitale munt bestaat sinds 2008 en is vooral bekend doordat het constant zijn eigen records verbreekt. Zo was de Bitcoin op 13 maart 2021 zelfs de grens van 60.000 dollar gepasseerd. Niet alleen investeerders, maar ook steeds meer consumenten gaan investeren in cryptomunten. De voornaamste reden hiervoor is dat een spaarrekening niets meer oplevert. Hierdoor gaan consumenten op zoek naar andere mogelijkheden tot beleggen. Investeren in de Bitcoin en andere cryptomunten bieden dan een uitkomst. In deze blog gaan wij het hebben over de beste cryptomunten van 2021. We kunnen alvast verklappen dat de Bitcoin hier niet tussen zit. Benieuwd welke cryptomunten wel behandeld worden? Lees dan snel verder!

Ethereum

De meest revolutionaire cryptomunt van dit moment is toch wel Ethereum. Deze digitale munt is namelijk de eerste die ontwikkeld is met speciale software, namelijk: ICO’s, NFT’s en Defi. Hiermee is Ethereum dus anders dan alle andere cryptomunten. Toch heeft dit geen effect op de Ethereum koers. Het maakt niet uit wat er gebeurt in de cryptowereld, want deze digitale munt profiteert eigenlijk altijd. Niet voor niets breekt Ethereum sinds het begin van 2021 het ene naar het andere record. Ondanks dat deze cryptomunt momenteel erg populair is heeft Ethereum in het verleden enkele problemen gehad. Zo heeft deze digitale munt bijvoorbeeld last gehad van een overbelast netwerk. Dit ontstond door een te hoog volume aan verhandelde fondsen op het Ethereum-blockchain. Hierdoor duurde het langer voordat vergoedingen en transacties binnen waren. Etereum loste dit probleem direct op en is sindsdien niet meer weg te denken als serieuze opvolger van de Bitcoin.

Cardano

Cardano is een cryptomunt die ook wel bekend staat onder de naam ADA. Deze digitale munt is dit jaar één van de grootste stijgers. Heel lang behoorde Cardano tot de top 10 van de grootste cryptomunten op basis van marktkapitalisatie. Dit veranderde allemaal in 2021 toen deze digitale munt geheel onverwachts de top 3 binnenkwam. Momenteel behoort Cardano nog steeds tot de top 3. Naar verwachting zal deze cryptomunt hetzelfde gaan bereiken als Ethereum. Alleen dan op een decentraliseerde en efficiëntere manier.

Ripple

Veel experts waren ervan overtuigd dat Ripple in 2021 aan zijn eind was. Dit komt doordat deze cryptomunt in december 2020 in de problemen kwam. De CEO van Ripple wordt er namelijk van beschuldigd zo’n 1,3 miljard dollar aan effecten niet geregistreerd te hebben tijdens de verkoop. Hierdoor is Ripple in een rechtszaak verwikkeld. Toch hebben deze juridische problemen geen invloed gehad op de Ripple koers. De cryptomunt bereikte zelfs zijn hoogste koers in drie jaar tijd toen de rechtszaak begonnen was. Hiermee heeft Ripple laten merken dat negatieve invloeden dus niet meespelen in de waarde van de digitale munt. Dit maakt Ripple dus één van de beste cryptomunten van 2021.