Een vloer is een van de stukken interieur waar je het langst mee zult moeten doen. Het is dan ook erg belangrijk om een vloer te vinden die bij jouw wensen van nu, maar ook bij jouw toekomstige wensen aansluit. Juist hierom is het ontzettend belangrijk om je goed te oriënteren voordat je een vloer aanschaft. Vloeren verschillen voornamelijk van elkaar op het gebied van kleur en materiaal. In deze blog vertellen we je meer over de verschillen tussen de verschillende soorten materiaal!

 

Belang van het materiaal

Het materiaal waar de vloer van gemaakt is, is van grote invloed op de prestaties van de vloer. Dit komt door verschillende redenen. Zo gaat het ene materiaal langer mee dan het andere materiaal. Ook op het gebied van geluidsreductie en onderhoud intensiteit verschillen de materialen enorm van elkaar. Het is daarom belangrijk om voordat je de vloer aanschaft deze verschillen goed in kaart te brengen. Als jij precies weet wat jij van de vloer verwacht, dan is de keuze voor een materiaal stukken makkelijker!

 

Natuurlijk materiaal

De meeste mensen vinden een vloer van natuurlijk materiaal het mooist. De houten vloer heeft de meest natuurlijke uitstraling omdat het ook de enige vloer is die daadwerkelijk van natuurlijk materiaal gemaakt is. Toch is het hebben van een houten vloer behoorlijk lastig. De houten vloer vereist namelijk enorm veel onderhoud. De vloer dient ieder jaar onderhouden te worden middels een wasbeurt of een lakbeurt. Als je echter echt fan bent van de natuurlijke look and feel van deze vloer, dan is het onderhoud zeker de moeite waard!

 

Niet-natuurlijk materiaal

De laatste decennia zijn vloeren van niet-natuurlijk materiaal steeds populairder geworden. Dit komt doordat een vloer van bijvoorbeeld Meister Laminaat nagenoeg geen onderhoud nodig heeft. Doordat de vloer van niet-natuurlijk materiaal gemaakt is zal deze veel minder snel oud worden en/of beschadigen. Daarnaast zijn de vloeren stukken goedkoper dan de houten vloer. Dit komt omdat het materiaal niet uit de natuur gehaald hoeft te worden. Het productieproces is dus simpelweg goedkoper. Hierdoor koop je bijvoorbeeld al een vloer van Ambiant Laminaat voor enkele honderden euro’s!